Beert van de Poppe en Marie van de Poppe - Dirksen 60 jaar getrouwd

Op maandag 13 juli viert het echtpaar Beert van de Poppe en Marie van de Poppe - Dirksen hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester van Schaik bracht het bruidspaar op 13 juli om 15.15 uur een felicitatiebezoek.

Beert en Marie van de Poppe Dirksen 60 jaar getrouwd Harderwijk

Op maandag 13 juli 2020 herdenken Beert en Marie van de Poppe-Dirksen hun 60-jarig huwelijk

Beert is op 11 maart 1935 geboren, op ‘de Duinen’ in Hierden. Na de lagere school ging hij naar de ambachtsschool in Harderwijk. Daarna mocht hij doorleren op de MTS in Arnhem, afdeling werktuigbouw.

Na het vervullen van zijn dienstplicht ging Beert werken in een metaalbedrijf in Apeldoorn, waar hij diverse functies heeft vervuld. Hij bleef hier 32 jaar werken, totdat het bedrijf helaas failliet ging. In die periode van recessie en werkloosheid lukte het Beert niet om weer een vaste baan te vinden. Dus stortte hij zich op het vrijwilligerswerk, onder meer voor de Hervormde Kerk in Harderwijk, in de lokale politiek en bij zorgcentrum Randmeer. Voor al dit vrijwilligerswerk werd hij in 2007 beloond met een lintje van de Koningin.

Marie is op 28 september 1937 geboren in Harderwijk, in de binnenstadsboerderij ‘de Paradijspoort’ op de Smeepoortenbrink. Zij was als oudste van het gezin veelal de hulp in het ouderlijk huis. Na de huishoudschool ging zij werken als verkoopster en naaister bij woninginrichting Poorter in Harderwijk.  

Beert en Marie leerden elkaar in 1954 kennen in de Donkerstraat, waar, zoals gewoonlijk in die tijd, jongelui op zaterdagavond een ‘rondje stad’ wandelden en elkaar zo tegenkwamen.

Na bijna zes jaar verkering zijn ze getrouwd en trokken ze in bij de ouders van Beert. Ze betrokken een gedeelte van de boerderij in Hierden, waar ze 3,5 jaar bleven wonen en waar de oudste twee dochters werden geboren: Heleen in 1961 en Anja in de koude winter van 1963.

In 1964 verhuisden ze naar een nieuwbouwhuis aan de Plataanlaan in Harderwijk, Hier wonen ze, ondanks gebreken van de ouderdom, nog steeds zelfstandig. In 1966 werd hier de derde dochter Marike geboren en in 1972 zag zoon Aart hier het levenslicht.  

Marie zorgde met hart en ziel voor het gezin en huishouden. Ze kon bakken, koken, kleren en gordijnen naaien, behangen, meubels stofferen en tuinieren als de beste. Daarnaast heeft ze nog vele jaren vrijwilligerswerk gedaan op Sonnevanck. Beiden zijn tot op heden nog actief in het kerkelijk verenigingswerk. Beert zingt nog graag in het Christelijk Hierder Mannenkoor.  

De familie is inmiddels flink uitgebreid. Er kwamen 9 kleinkinderen bij, waarvan de oudste kleinzoon Ruben al vlak na zijn geboorte in Zuid-Afrika is overleden. En er zijn al 2 achterkleinkinderen geboren.  

Er waren jaren van blijdschap, maar ook van zorg en verdriet, vooral toen de jongste dochter Marike ernstig ziek werd en acht jaar geleden op 46-jarige leeftijd overleed.  

Maar de dankbaarheid overheerst. Beert en Marie zijn God dankbaar dat Hij hen tot deze dag voor elkaar spaarde en droeg. Nu er geen feestelijkheden zijn door de beperkingen van Corona, vieren ze dit diamanten huwelijksjubileum in huiselijke kring met hun dankbare kinderen en kleinkinderen.