BANDEN voor Skoda en elk ander merk.

Een belangrijk onderdeel van uw auto zijn de banden. We zijn  er niet zo mee bezig totdat de auto in de garage komt voor bijvoorbeeld de APK keuring. Autobedrijf Harderwijk legt uit waar u bij het uitzoeken van banden op moet letten.

De profieldiepte van uw banden wordt gemeten.

De minimale wettelijke eis is 1.6mm, echter is dit zeer minimaal voor voldoende grip in slechtere weersomstandigheden. Is uw band onder de minimale eis dan is dit strafbaar, bij 1 ondeugdelijke band kunt u al een flinke bekeuring krijgen.

De keuze van een band heeft ook te maken met welk type auto u rijd. Het ene model heeft een wat andere band nodig dan een andere. Wij kijken naar meerdere dingen voordat we u een band verkopen.
  • Hoeveel kilometer rijd u per jaar?
  • Wat is het gewicht van uw auto?
  • Trekt u een caravan of aanhanger mee?
  • Wilt u een aparte set winter en zomerbanden of is de vier seizoenen band geschikt?
  • Daarnaast houden we ook rekening met uw budget.

Er zijn diverse merken en types banden te koop, samen kijken we naar de voor uw Skoda / auto beste band!

Wij leveren zomerbanden, winterbanden, All-Season (vier seizoen) banden, caravan banden én runflat banden, voor personenauto’s en kleine bedrijfswagens in alle merken zoals Michelin, Continental, Tyfoon, Dunlop, Pirelli, Goodyear en Vredestein. Heeft een ander merk uw voorkeur? Ook die kunnen wij leveren.         

Onze banden voor uw auto zijn altijd scherp geprijsd. Als u een offerte aanvraagt dan wordt de prijs berekend inclusief Btw, monteren, balanceren, ventiel en verwijderingsbijdrage.


Winter/zomer banden

Eén belangrijk verschil valt direct op: het profiel. Maar ook de rubbersamenstelling van de banden is verschillend. Dit verschil is niet direct zichtbaar, maar wel goed merkbaar op de weg. Deze twee belangrijke verschillen hebben invloed op de remweg, het afrolgeluid en de rolweerstand. Toch reageren nog een aantal mensen laconiek op de winterband. Wat ze niet weten is dat de banden van vroeger geschikt waren om zomer en winter mee door te rijden. De banden van tegenwoordig zijn zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor de zomer of winterperiode.

De lamellen in winterbanden zorgen voor grip bij remmen en optrekken.

Tijdens het rijden vervormt het profiel en werken de lamellen als een soort ‘grijpers’ op het wegdek. De meeste lamellen zijn dwars op de winterband geplaatst om extra grip te creëren bij het accelereren en het remmen. Voor de stabiliteit in bochten zijn de lamellen ook verticaal geplaatst en zijn zigzag lamellen toegepast.

Ook de rubbersamenstelling van zomer- en winterbanden verschilt.

Het loopvlak, het gedeelte van de band dat in aanraking komt met het wegdek, van een winterband is namelijk voorzien van een rubbersamenstelling die ook bij lage temperaturen (lager dan +7°C) flexibel blijft. Hierdoor kunnen de profielblokken makkelijker vervormen, waardoor ze meer grip genereren.

Bel of mail voor een gratis offerte.

Autobedrijf Harderwijk - Hans van den Broek

Adresgegevens

Reaumurstraat 10-A
3846 BZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-430446

Openingstijden

Ma 8.00 - 17.00 uur
Di 8.00 - 17.00 uur
Wo 8.00 - 17.00 uur
Do 8.00 - 17.00 uur
Vr 8.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info