AZC zet de poort open voor Zomerfeest

Het AZC Harderwijk zet donderdagavond 5 juli gastvrij de poort open. Alle Harderwijkers zijn dan van harte welkom voor een feestelijke ontmoeting met de tijdelijke AZC-bewoners en de COA-medewerkers. 

De bezoeker krijgt een inkijkje in de sfeer op het AZC-terrein. Doel is verdere versteviging van de band tussen de Harderwijkse gemeenschap en zijn tijdelijke gasten

Op het AZC wonen momenteel zo’n 400 mensen uit vele landen, onder wie ruim 150 schoolgaande kinderen. Aan het Zomerfeest wordt meegewerkt door AZC-bewoners zelf en een aantal Harderwijkse organisaties en verenigingen.

Op het programma o.a. een show van de kleurrijke kleding uit de diverse thuislanden, muziek en dans, exotische hapjes, Hollandse poffertjes, schminken en activiteiten voor kinderen. De toegang is vrij. Heel Harderwijk is welkom op donderdagavond 5 juli van 18 tot 21 uur aan de Graaf Ottolaan 26.

Het openbare Zomerfeest is een initiatief van het Platform Welkom Vluchtelingen Harderwijk. Hierin werken tal van Harderwijkse organisaties en kerken samen zoals Zorgdat, Present, Vluchtelingenwerk, Kerk&Vluchteling, kerken en Stichting Gave, met steun van de gemeente Harderwijk en het COA. Eind december organiseerde het platform al een geslaagd maar toen besloten Winterfeest.

AZC Harderwijk