‘Avondje Gijp’ in Harderwijk

Door Lex Schuijl: De alom bekende oud-profvoetballer en VI-Televizierringwinnaar René van der Gijp was onlangs te gast in Harderwijk. Doel van deze bijzondere sponsoravond voor Voetbalvereniging Zwart-Wit 63 was, om iets terug te doen voor hun trouwe sponsoren, vrijwilligers en leden.
 

De sponsoren werden regelmatig tijdens wedstrijden en sfeervolle avonden goed door de club ontvangen, maar nu wilde het bestuur hen iets spraakmakends aanbieden.

Coördinator onderbouw en sponsorcommissielid Edwin Granneman vond gehoor bij Peter Gerards, oud-trainer en voorzitter van Zwart-Wit 63. “Vorig jaar hadden we iets bedacht, maar dat was blijven liggen. Vijf jaar geleden speelden we ter gelegenheid van onze officiële oprichtingsdatum op 8 mei, een wedstrijd tegen Jong PSV. Nu vijf jaar later, opnieuw een groot evenement, dankzij sponsoren, vrijwilligers en zeker Gerards.

Gerards kent Van der Gijp namelijk goed en heeft het idee geopperd om hem naar Harderwijk te halen.

Na een brainstormsessie hadden we het plan nieuw leven ingeblazen en met steun van onze sponsoren de ‘Werkgroep Gijp’ samengesteld. Onze sponsoren wilden  niet alleen maar geld beschikbaar stellen, maar elkaar ook verbinden en daarom steunden ze ons bij dit plan.”   
 
Begin van dit jaar startte men met de voorbereidingen en koppelde er een marketingcampagne aan. Granneman: “Vervolgens werden alle sponsoren, leden en ereleden met een bijzondere Gijp-programmakaart uitgenodigd. Dit leverde een uitverkocht huis op.

Gijp kwam wat later maar bij zijn aankomst liepen de trainingsvelden volkomen leeg.

Hij nam gewoon de tijd om iedereen een handje te schudden. Samen met Bert van Losser van RTV Oost, hield Van der Gijp het gesprek gaande. Over praten gesproken, René blééf aan het woord, met zijn zelfspot en schaterende lach bezorgde hij de gasten een schitterende, onvergetelijke avond. Gijp had ook wat prijzen meegenomen die door onze raddraaier met het Rad van fortuin samen met de door sponoren beschikbaar gestelde prijzen, werden uitgedeeld. Verder danken wij spreekstalmeester Aart van de Sluis, die de avond perfect leidde. We prijzen ons als club gelukkig met onze sponsoren en vrijwilligers.”
 
Meer informatie voor sponsoring: sponsoring@zwartwit63.nl