Autokraker kiest per ongeluk politieauto als doelwit

De politie heeft in Harderwijk afgelopen nacht twee mannen aangehouden, nadat een buurtbewoner over een verdachte situatie belde.

De alerte bewoner zag s’ nachts namelijk twee mannen lopen die in auto’s keken. Hij sprak het duo aan, en vertrouwde hun verhaal niet. Daarop belde hij de politie.

En dat leidde tot een bijzondere situatie. Agenten gingen meteen naar de wijk Slingerbos. Ze gingen onopvallend de wijk in, ook hun auto’s waren niet herkenbaar als politieauto. ​Twee agenten gingen lopend de wijk in. Al snel kwamen ze een man tegen die voldeed aan het signalement dat de buurtbewoner had gegeven. Deze man is aangehouden.

Een andere agent wachtte in zijn auto, toen ineens het achterste portier werd geopend. Een man kwam de auto in, mogelijk om spullen uit de auto te stelen. Toen hij merkte dat er een agent in de auto zat, zette hij het op een lopen. De agent zette de achtervolging in en kon de man even later aanhouden.

De twee verdachten zijn een man van 30 jaar uit Harderwijk en een 36-jarige Zutphenaar. De politie doet nu verder onderzoek naar het duo.