Afspraken gemaakt voor afval ophaaltijden rondom basisschool De Rank

De vervelende verkeerssituatie bij basisschool De Rank in de binnenstad is met ingang van het nieuwe schooljaar waarschijnlijk verleden tijd. Met de afvalophaaldienst, die vaak ’s ochtends het afval ophaalde op dezelfde tijd als de kinderen begonnen, zijn afspraken gemaakt. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders op de vragen die de VVD eind juni stelde.

In de algemene plaatselijke verordening staat dat de afval inzamelbedrijven vanaf 7.30 uur tot 11.00 uur ’s ochtends het afval mogen inzamelen. Daarna gaan de piramides weer omhoog”, meldt het college. 
Het schoolbestuur van basisschool De Rank is in gesprek gegaan met de afval inzamelbedrijven, maar tot een oplossing kwamen ze niet. Daarom heeft het college de wijkmanager gevraagd om met de betreffende bedrijven, Remondis, Suez en Renewi in gesprek te gaan. “De inzamelbedrijven geven aan dat men de zorg begrijpt en dat men rekening zal houden met de schooltijden”, aldus het college.

Het college vertrouwt er dus op dat de inzamelbedrijven rekening gaan houden met de schooltijden, dat de gemaakte afspraken worden gerespecteerd. “In het nieuwe Europese afvalbestek dat nu in de maak is, nemen we op dat de inzamelbedrijven niet meer aan het begin en het einde van de schooldag in de buurt mogen zijn.”