Aanvallend VVOG ook tegen Odin onderuit (wedstrijdverslag)

Op een regenachtig sportpark de Strokel heeft VVOG voor de 7e keer op rij verloren. Dit keer was Odin uit Heemskerk met 1-4 te sterk. Toch bood deze nederlaag gezien het voetbal van VVOG wel degelijk perspectief.

Bij VVOG mocht ‘good old’ Thomas Vossebelt vandaag in de basis starten net als de van een blessure teruggekeerde Caifano Latupeirissa.

VVOG en Odin begonnen beiden met zeer aanvallende intenties en het regende dan ook kansen in de beginfase. In de eerste 5 minuten kreeg Odin één dot van een kans en VVOG zelfs twee (lobje van Ahrens net over en schot van Latupeirissa overgetikt door doelman).

De 0-1 viel in de tiende minuut nadat Paul Eppink eerst een mooie redding verrichte na een inzet van Thom de Vries. Uiteindelijk kwam de bal bij Hulleman terecht die de bal beheerst over doelman Eppink schoof. Vrij snel daarna ook de 0-2 toen de VVOG verdediging een vrije trap niet goed uit het strafschopgebied kon krijgen. Nicky Eekhout van Odin was echter goed bij de les en schoot de bal van een meter of 10 laag langs Eppink.

VVOG liet het er echter niet bij zitten en zocht in het vervolg van de eerste helft veelvuldig de aanval. Daarbij werden de flanken goed gebruikt en ook de backs kwamen veelvuldig op. Dit leidde tot veel gevaarlijke situaties in en rondom het strafschopgebied van de Heemskerkers maar de diverse kansen en kansjes werden niet benut.

Ook Hop was nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij kopte een corner net naast. Het goede aanvallende voetval van VVOG werd (nog) niet beloond.

Ook in de tweede helft trok VVOG ten aanval met diverse kansen voor Wobbes en Ahrens, maar het was Odin dat halverwege de tweede helft counterend op 0-3 kwam via aanvalsleider Thom de Vries. De wedstrijd was daarmee gespeeld. VVOG kwam nog op 1-3 via een rommelgoal van de ingevallen Jeroen Buitenhuis.

In de slotfase kwam Odin op 1-4 door een benutte penalty van Al Mahdi en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. Hoewel een verdiende overwinning voor de Heemskerkers was de uitslag toch wel enigszins geflatteerd.

Matig kerstrapport

Halverwege het seizoen staat VVOG er met 8 uit 15 ronduit slecht voor. Alleen Sneek doet het met 6 punten nog minder. Toch bieden de laatste wedstrijden enig perspectief omdat de combinaties bij VVOG weer gaan lopen en er aanvallend genoeg gecreëerd wordt. Hopelijk kan de ploeg de voerballende lijn die is ingezet onder interim trainer Henk Drost na de winterstop verder doorzetten. Voor nu wensen wij de staf en de selectie fijne kerstdagen en twee weken welverdiende rust.