5-jarig jubileum CJG Harderwijk

Op 23 september 2010 startte het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in een prachtig nieuw gebouw aan de Wethouder Jansenlaan in Harderwijk. 

Na 5 jaar is het CJG uitgegroeid tot één van de loketten van jeugdhulp en opvoedondersteuning. Het CJG is dé plek waar ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en professionals terecht kunnen met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. CJG viert haar 5-jarig jubileum met een lekkere traktatie voor bezoekers en een feestelijke ballon voor de kinderen. 

Eigen kracht

De komende jaren ligt de focus van het CJG op eigen kracht, samen verantwoordelijk. De organisatie werkt zo duidelijk en efficiënt mogelijk waarbij professionals doen wat nodig is en kennis delen en met elkaar verbinden. Het doel is één plan, één aanpak, één regisseur. Als de ouder/verzorger of jongere zelf niet in staat is om de benodigde ondersteuning te bieden of te organiseren, dan komt een professional in beeld. Met deze professional wordt de meest passende ondersteuning besproken.

Wat kunnen ze wél zelf? En kunnen familie, vrienden of buren misschien ondersteuning geven? Deze nieuwe dynamiek vraagt om een andere houding van de overheid, van de organisaties, van de professionals én van de ouders/verzorgers. en daar gaan wij samen aan werken.