33.000 Euro voor vaatje in Harderwijk

De Haringparty Harderwijk trok donderdagavond 14 juni ruim vijftienhonderd bezoekers. Wat minder dan het voorgaande jaar, maar dat kan heel goed met de weersverwachting te maken hebben gehad. Toch hebben de donkergrijze wolken op twee kleine buitjes na, het water aardig binnen gehouden.

Omdat Dries van den Berg na veertien jaar ‘vaatjeveilen’ graag eens van de zijlijn wilde meekijken, beleefde Henk Hakvoort gisteravond zijn vuurdoop als veilingmeester, bijgestaan door onder anderen Maarten van Panhuis. 

De veiling kwam wat traag op gang, waardoor er na een uur veilen nog niet het gewenste bedrag was opgehaald. Pas in de blessuretijd werd er flink tegen elkaar opgeboden. Uiteindelijk ging Hoornstra Infrabouw met het vaatje naar huis en was de eindscore 33.000 euro. In elk geval dertigduizend daarvan wordt verdeeld onder vier goede doelen. De historische vereniging Herderewich, Scouting Harderwijk, het Willem Holtrop Hospice uit Ermelo en Hospice Jasmijn uit Harderwijk. 

Reacties op Twitter:

Burgemeester Harm-Jan van Schaik:
#Haringparty Harderwijk was weer erg gezellig en druk bezocht. Mooi dat vele ondernemers samen weer 33000 euro bijeen hebben gebracht voor goede doelen in de stad. #1evaatje #haring

Alrik de Haas:
De sfeer zit er goed in bij Haringparty 2018 in Harderwijk nabij de Molen en Vischafslag. Goede ontmoetingen met vele gepassioneerde pure mensen.

Jeroen Kleen:
#harderwijk #haringparty en sponsoren weer bedankt! Het was weer bereikbaar gezellig met een 'natje' en een droogje ;) #hkharingparty

Cheque opgehaald bedrag Haringparty Harderwijk 2018