1 bronzen en 2 zilveren medailles voor ZEW synchroonzwemmers

Afgelopen zaterdag 21 mei hebben de zwemmers van ZEW Ermelo goede resultaten gehaald op bij de minibeat wedstrijd voor synchroonzwemmmers in Nijverdal. Alle deelnemers van ZEW hebben hebben medialles gewonnen waarvan 1 brons en 2 zilveren.

Mini beat is een wedstrijd voor synchroonzwemmers die nog niet alle aanloopdiploma’s hebben gehaald

Dat zijn de eerste diploma’s die je kan halen bij het synchroonzwemmen. Deze diploma’s bevatten alle basisfiguren van het synchroonzwemmen en bereiden de zwemmer voor op de wedstrijddiploma’s die er na komen. Tot  voor kort waren er zo goed als geen wedstrijden voor deze groep zwemmers.

Afgelopen seizoen hebben de zwemmers al aan techniekwedstrijden meegedaan in o.a. Heerenveen. Bij de techniekwedstrijden zwemmen de zwemmers 4 figuren die beoordeeld worden door een jury. Tijdens de uitvoeringswedstrijd  in Nijverdal wordt er op muziek gezwommen en worden figuren en verschillende zwemslagen gecombineerd tot een uitvoering. Er worden cijfers gegeven door een echt jurypanel op de onderdelen, uitvoering, artistieke impressie en moeilijkheid. De cijfers vormen samen de eindscore. De laagste score is een 0,5 en de hoogste een 3.

Voor alle zwemsters was dit de eerste uitvoeringswedstrijd. Bij de minibeat wordt gezwommen in 7 categorieën. Het duet Yara en Emilie heef gezwommen in categorie 2 en behaalden een bronzen medailles. Het duet Noa en Nynke kwamen uit in categorie 3 voor duetten en behaalden een zilveren medaille. Het team Melissa, Nienke, Cathalijne en Emma kwamen uit in categorie 4 en behaalden ook een zilveren medaille.  
Emily en Yara
(Emily en Yara)

Noa en Nienke
(Noa en Nienke)

Alle deelnemers kunnen zeer tevreden zijn met de behaalde resultaten. Aan het eind van het sezoen op zaterdag 2 juli organiseert ZEW de jaarlijkse eindshow in zwembad Calluna. Iedereen die geinteresseerd is kan de utivoeringen die tijdens deze uitvoeringswedstrijd zijn gezwommen  en nog meer bekijken tijdens deze show. Kinderen die ook eens synchroonzwemmen willen uitproberen zijn van harte welkom op dinsdag avond van 18:00 – 19:00 uur in Zwembad Calluna. Graag van te voren  aanmelden voor een gratis proeftraining via [email protected]

Synchroonzwemmers ZEW