Volle bak tijdens kerkdienst in de ‘kroeg’

Door Petronelle Polinder - De kerk in de kroeg van Café de Liefde, afgelopen zondag in Markt7, sloeg aan. De terrasstoelen waren niet aan te slepen en bijna elke vierkante meter was bezet. 

Initiatiefnemer van Café de Liefde, Teun van Garderen, was blij verrast. “Ik zie ook weer allemaal nieuwe gezichten.

Bij alles wat we doen, groeit de groep iets groter en alles wat we organiseren, trekt weer ander publiek. Een kerk in de kroeg is natuurlijk heel iets anders dan een whiskyproeverij of een live muziekavond.”

Het was uiteraard geen regulier kerkbezoek, daar wordt tijdens de ‘preek’ geen bier geserveerd, maar inspirerend was het wel.

Spreker Theo Tomassen bracht korte, persoonlijke verhalen, geïllustreerd met mooie muziekfragmenten.  Het waren verhalen over geloof en leven. In een van de verhalen ging het over de schijnzekerheden van het geloof. “Als traphekjes, babyfoons en zijwieltjes. Als je maar bidt voor het eten, niet liegt en lief bent voor elkaar, doe je het goed. We zijn de essentie van het geloof, de vrijheid waar Jezus voor staat, kwijt geraakt. God wordt gezien als een boeman die ergens in de hemel zit te turven hoe vaak wij vergeten te bidden. Bij Jezus geen of, als of maar. Hij houdt van jou. Punt. Uit. Klaar.”

Het publiek was gemêleerd, jong, oud en ergens daar tussen in. Voor Hette Maaijen (20) was het een succes. “Ik vond het heel vet. Herkenbaar en super laagdrempelig. Mooie verhalen met een goede opbouw, geniaal in eenvoud. Je kunt het niet niet begrijpen.” Ook voor Tim Feijnenbuik (23) was het een mooie middag. “Inspirerend en lekker praktisch. De verhalen hadden betrekking op alledaagse dingen. De muziek tussendoor waren momenten van bezinning en waarschijnlijk is het nu zo dat je de muziek niet meer kunt horen zonder terug te denken aan deze middag, maar dat is helemaal oké. Wat Hette zegt is waar, het is niet niet te begrijpen. De verhalen krijgen diepgang doordat ze je aan het denken zetten. Mooi.”

Blijf op de hoogte van alle Café de Liefde projecten op www.grandcafedeliefde.nl

Kerk in de Kroeg Grand Cafe de Liefde Harderwijk

SUZ&ZO verkoopmanagement en huispromotie

Adresgegevens

Grote Marktstraat 9
3841 AH Harderwijk

Telefoon

T. 06-15602961

Meer info