Alicia Wolbers is de beste voorlezer van de Noordwest Veluwe

Maar liefst zes voorleeskampioenen streden in Ermelo op woensdag 21 februari jongstleden om een plaats in de provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas.

Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseerde voor de tweede keer de lokale finale van Read2Me!. Zes leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek.

Ongeveer 50 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury, bestaande uit wethouder Roelof Koekkoek (Putten), wethouder Pieter Teeninga (Harderwijk) en Jan Hoogenberg (directeur Bibliotheek Noordwest Veluwe), hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen. De wedstrijd vond plaats op Groevenbeek Ermelo.

De voorleeskampioen die de regionale voorleeswedstrijd van Read2Me! Uiteindelijk won is; Alicia Wolbers, van Groevenbeek Ermelo uit Putten. Gefeliciteerd!

Provinciale finale

Onze winnaar neemt het op 7 april op tegen de andere regionale Voorleeskampioenen tijdens de provinciale finale in Apeldoorn in de strijd om de finaleplaats voor de titel Brugklas Voorleeskampioen 2018

Read2Me!

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.

Alicia Wolbers
Alicia Wolbers