Donderdag 12 september geeft Gert Schuurman van NMP Ermelo een presentatie over de wolf in het bezoekerscentrum bij de schaapskooi Ermelo. 

Aanvang 19.30 uur; inlopen vanaf 19.00 uur. Toegang € 5,00 inclusief koffie of thee, voorafgaand aan de lezing. Reserveren is mogelijk via de website www.schapedrift.nl. Vrienden van Stichting Schapedrift krijgen € 1,00 korting.

Wolven in Nederland
De wolf is terug in ons land en heeft zich onder meer gevestigd op de Veluwe. Er wordt veel over geschreven en gesproken; voor- en tegenstanders roeren zich. Gert Schuurman van NMP Ermelo heeft zich verdiept in dit dier en deelt zijn kennis en ervaring met belangstellenden op donderdag 12 september in Bezoekerscentrum Ermelosche Heide. Eerst wordt er uitgebreid verteld over de leefwijze en het leefgebied van de wolf. Na de pauze komen de risico’s en voor- en nadelen aan de orde. Uiteraard is er gelegenheid voor discussie en vragen stellen. Eindtijd circa 21.00 uur. Tip: in Museum Het Pakhuis in Ermelo is tot en met 10 november een expositie te zien over de wolf.

Podium Schapedrift
Het vernieuwde bezoekerscentrum bij de schaapskooi biedt meer mogelijkheden voor entertainment. Onder de noemer Podium Schapedrift wil Stichting Schapedrift cultuur en natuur dichter bij elkaar brengen, door het organiseren van wisselende exposities, kleinschalige concerten en presentaties over verdiepende natuuronderwerpen, al dan niet gecombineerd met een excursie. Elke twee maanden wisselt de kunstexpositie in het bezoekerscentrum.

Voor 2019 staat nog op het programma: 12 september lezing over de wolf door Gert Schuurman; 1 november concert singer-songwriters Galjaard & Wiering en 14 november een lezing over wild op de Veluwe door Els Brons. Augustus en september viltkunstwerken van Anneke Troost en Judith Hofstee, oktober en november schilderwerken van deelnemers aan Schilderen op de Heide. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

(foto: Pixabay)

Meer uit de Agenda Ermelo