Lekkere blues in Estrado met Firehouse Mama

Firehouse Mama is gewoon een lekkere, stevige, vette bluesrockband met als basis het repertoire met covers van Walter Trout, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Harry Muskee en vele anderen. Vaak worden de nummers uitgevoerd met een spannende, verrassende Firehouse Mama twist. Zaterdag 13 januari geeft deze band om 20.00 uur een stomend optreden in Estrado.

Firehouse Mama bestaat vanaf midden 2014 en heeft een vliegende start gemaakt in de Nederlandse bluesscene.

Inmiddels is de samenstelling iets veranderd, maar niet minder enthousiast en nog steeds verrassend. Gitarist André Weel heeft al zoveel gedaan op muziekgebied. Hij heeft onder andere gespeeld in de bands Freaky Johnson, Los Pendajos en De Lawaaidoos. Maar ook muzikale projecten gedaan met David Hollestelle, Hans Dulfer en Cees Sax. Bij Firehouse Mama kan André zijn gitaar optimaal laten vlammen!
Drummer Marco Besselsen is als 8-jarig jochie begonnen met drummen en had zijn eerste bandje op de lagere school. Marco is van harde rock naar een Joe Cocker tributeband gegaan. Daarna heeft hij nog gespeeld in een 60/70 jaren coverband. Marco dacht lekker met pensioen te zijn, maar zijn handen jeukten toch om weer de drumstokken ter hand te nemen. De uitnodiging van Firehouse Mama kwam op het juiste moment en vanaf nu slaat Marco daar de maat en is erg gemotiveerd en still going strong.

De interesse in blues en rock is voor bassist Joost Drost ontstaan toen hij speelde in de coverband FAKE. Daar maakte hij kennis met de muziek van Harry Muskee. Hij heeft zelfs nog gespeeld op een jubileumfeest van Muskee. Joost stapte over van gitaar naar bas en zijn wens was om in een bluesband te spelen. Bij Firehouse Mama komt Joost aan zijn trekken wat blues én rock betreft. Joost is de stuwende motor.
Toetsenist en Hammondspeler Aldy Mulder (ex-F.O.G. Bluesband) en frontvrouw Jelena Olijslager (ex-Blooze on the Rocks), hebben midden 2014 een start gemaakt met de band Firehouse Mama en hebben daarmee een lekkere basis gelegd met de eerdere bezetting.  Zij hebben veel gespeeld op festivals en in diverse venues. Begin 2017 is er een wisseling van een aantal bandleden opgetreden, maar de doelstelling van de band is nog dezelfde: mooie muziek laten horen en met stuwende blues  het publiek te veroveren.

De toegang bedraagt € 8,50 in de voorverkoop en € 11,00 aan de zaal. Kaarten zijn te bestellen via www.estrado.nl. Zaal open 20.00 uur.