Het Nieuw Veluws Vocaal is een jong ensemble dat in 2016 opgericht en bestaat uit 10 enthousiaste zangers waarvan de meeste al heel wat koorervaring hebben.

 Met 3 sopranen, 2 alten, 2 tenoren en 3 bassen kunnen we zelfs dubbelkorige werken uitvoeren.


We zingen vooral a capella koormuziek die van alle eeuwen is; hedendaagse klanken met oude teksten als het Ubi Caritas van Ola Gjielo en oude meesters waarvan hun prachtige melodieën  je meenemen naar hoger sferen zoals psalm 96 van Jan Pieterszoon Sweelinck.  Ook op aarde is er veel moois te genieten in wereldlijke composities als La Nuit van J.R. Rameau en het vrolijke Come with me my love van Y. Trabsky.

De repetities zijn op dinsdagavond in Harderwijk en voor audities kunt u zich aanmelden bij de dirigent, Maria den Hertog.

Reserveer uw kaarten door een mail te sturen naar: Mariadenhertog@gmail.com

Maria den Hertog

Even in het kort over waar ik muzikaal sta en vandaan kom: In 1989 studeerde ik af aan het Haags Koninklijk Conservatorium waar ik solozang studeerde bij Meinard Kraak; Ik heb daar allerlei masterclasses gevolgd, bijv van John Cage (moderne muziek) en bij Robert Holl (romantisch repertoir).

Later ben ik me gaan nascholen bij Eugenie Dietewich, Aafje Heinis en Maria Acda, en recent door Hetty Gehring, ademcoach.

Omdat ik al langer dirigeer, groeide de behoefte me daarin te scholen en heb ik met goed gevolgd de applicatie-cursus koordirectie gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht; daarvoor heb ik twee maal de Kurt Thomascursus gedaan, een erg leuke en leerzame spoedopleiding voor dirigenten van allerlei nivo. Twee maal heb ik het Weihnachtsoratorium mogen dirigeren en vele andere oratoria en kleinere werken.

Momenteel ben ik met veel plezier dirigente van Cantiamo in Amersfoort, een koor met veel oratoria- en liedervaring en van het Nieuw Veluws Vocaal; 10 goede amateurzangers die zich sinds 2016 bekwamen in de a-capella muziek van oude meesters naar jonge componisten, vanavond afgewisseld orgel en cellobegeleiding.  

Meer uit de Agenda Harderwijk