Hein Augustijn brengt Brabantse eenvoud naar Centrum de Zin in Harderwijk

Zanger en liedjesschrijver Hein Augustijn bezingt vrijdagavond 7 oktober in Centrum de Zin zijn liefde voor Brabant in de taal, kleuren en toon die zo goed bij die provincie passen.

Augustijn, opgegroeid in de Brabantse Kempen, begon na zijn middelbare schooltijd in Tilburg aan een muzikale zwerftocht die hem met allerlei muziekgenres liet kennismaken

Dat hoor je terug in de twaalf liedjes op zijn laatste cd ‘BraboMundo’, waarop Hein prachtig wordt begeleid door vakkundige musici.
 
Hein Augustijn groeide op tussen grammofoonplaten van Dommelvolk, de Veulpoepers en Gerard van Maasakkers. Besmet met het Brabant-virus stond hij aan de wieg van Vandiekomsa, maar sinds een paar jaar timmert hij ook alleen aan de weg. Op zijn derde solo-cd laat hij zijn Brabantgevoel duidelijk spreken.
 
Hein Augustijn zingt op luchtige toon over Brabantse meisjes met een zachte G. En over trots en onmacht, verdriet en mislukking. En bij hem heten die dan ‘Mèskes meej ‘n zachte G’, ‘Het heej gin haost’, ‘Lieve gaode meej danse’ en ‘Ginnen held; liedjes die je ook wel hoort op de radio.’ Het geheel vormt, zoals hij zelf omschrijft, ‘een zonnige mix van pop, reggae, latin en live’. Tropische klanken dus, gezongen in Brabants dialect.
 
De zanger-gitarist creëerde alle muziek en bijna alle teksten zelf. Hij weet hij zich doorgaans te omringen door een batterij aan uitstekend ingevoerde muzikanten uit de pop, jazz, folk, americana en wereldmuziek. Tijdens het optreden in Centrum de Zin laat Augustijn zich begeleiden door Roeland Uitdewilligen (bekend van Green Lizard) en Robert Driessen (van de band Alpheus).
 
Het optreden in Centrum de Zin (hoek Stationsstraat en Verkeersweg) begint om 20.15 uur. Zaal open: 19.30 uur. Kaarten kosten  9 euro in de voorverkoop via www.centrumdezin.nl en 10 euro aan de zaal.

Meer uit de Agenda Harderwijk