Zaterdag 10 maart 2018 wordt voor de 38e keer de Broekhuis Halve Marathon van Harderwijk gehouden en dat belooft weer veel loop plezier. 

De Broekhuis Halve Marathon Harderwijk is een sportief evenement over een gevarieerd parcours in het gezellige Harderwijk.

Ook in 2018 is de start en finish in de wijk Slingerbos met een gecertificeerd parcours. Het programma biedt mogelijkheden voor iedereen. Alle routes zijn verkeersvrij en gaan over verharde wegen en paden en verloopt kris kras door gezellige wijken, waar je enthousiast wordt aangemoedigd door bewoners. Er zijn voldoende drinkpunten waar je ‘even’ kan bijtanken.

In 2018 verwachten we weer veel enthousiaste deelnemers en wordt het wederom een geslaagd sportief feest. We doen dit met vele vrijwilligers, een enthousiast bestuur en de medewerking en sponsoring van diverse plaatselijke bedrijven en instellingen.

Aan welke afstanden kan ik mee doen?
Uiteraard kun je je inschrijven voor de Broekhuis Halve Marathon, maar misschien ben je nog niet zover? Of past het niet in je trainingsopbouw? Geen probleem. Je kunt namelijk ook meedoen aan de 10 km. Of ben je meer van de kortere afstanden? Ook dat is mogelijk. Vanaf 12 jaar kun je deelnemen aan de 5 km. En voor de kleinsten is er de ‘Red een Kindrun’.

Wat is er anders bij de Broekuis Halve Marathon Harderwijk 2018
Nieuw dit jaar bij de halve marathon zijn de gewijzigde startvakken. Als deelnemer kies je voor het startvak, waarbij je verwachte eindtijd staat. Dus loop je jouw afstand in bijvoorbeeld 1 uur, dan ga je staan in het vak dat aangeeft dat je eindtijd rond dit tijdstip is. Zo starten de snelle lopers starten vooraan en hebben op deze manier minder last van de lopers die langzamer lopen en andersom. Daarnaast is de plaats van de start en finish iets verschoven, maar is nog steeds aan het Slingerbos. Het omkleden, douchen, wedstrijd-secretariaat en de na-inschrijving vindt dit jaar plaats in de RSG Slingerbos aan de Eisenhowerlaan 59 te Harderwijk.. 

Bedrijvenloop

Wil je meedoen met de bedrijvenloop en een goed doel ondersteunen?
Wat is mooier om samen als bedrijf iets sportiefs te ondernemen en hiermee een goed doel te ondersteunen? De voorpret begint al bij de training en hoe leuk is het om als team de wedstrijd samen uit te lopen. Het levert mooie verhalen op en mooie beelden én op de dag zelf wordt een groepsfoto gemaakt van jullie team in het gebouw van de RSG Slingerbos. Een onvergetelijke herinnering die vastgelegd wordt en ongetwijfeld een mooi plekje krijgt in het bedrijf. Ook meedoen? Schrijf je dan in voor de 38e Broekhuis Halve Marathon van Harderwijk 2018 Bedrijvenloop en steun de Stichting Red een Kind.

Wat moet je hiervoor doen?
Eén of meerdere teams van enthousiaste collega’s samenstellen! Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers. Deze teams mogen zowel dames, heren als gemengde teams zijn. De drie beste tijden doen mee voor de eindklassering en maken kans op de Bedrijvenloopwisselbeker.

Inschrijven bedrijvenloop
Teams van bedrijven kunnen zich nu al *voor-inschrijven, dit kan tot en met maandag 26 februari 2018. Na-inschrijven is helaas niet mogelijk, dus wacht niet te lang. Er wordt een Bedrijvenloop georganiseerd voor de 5 km en de 10 km, dus er is een mogelijkheid voor iedereen om mee te doen. Vanzelfsprekend doen de bedrijfslopers ook gelijktijdig mee aan het individueel klassement en met een wedstrijdlicentie in de wedstrijdklasse.

Informatie: www.halvemarathonharderwijk.nl