Op donderdag 22 juli wordt het Bätz-orgel van de Grote Kerk in Harderwijk bespeeld door de Rotterdamse stadsorganist Geert Bierling. Meerdere keren speelde hij in Harderwijk en altijd  met groot succes en veelal bijzondere werken. 

Dit jaar is dat zeker het geval met een concert van de 18e eeuwse Pieter Hellendaal, een beetje in de sfeer van Händel, die ook op het programma staat. Daarnaast wordt een aantal psalmbewerkingen van de organist zelf tot klinken gebracht

Geert Bierling (1956) studeerde orgel, piano en klavecimbel aan het Rotterdams Conservatorium en beiaard aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht. Hij volgde masterclasses bij o.a. Ton Koopman en Jos van Immerseel. Op zijn achttiende jaar werd hij  bespeler van het historische Bätz/Witte orgel in de Oude of kerk te Delfshaven. Sinds 1996 is hij  stadsorganist van Rotterdam, waar hij al beiaardier was.

Als vaste bespeler van het Standaartconcertorgel in de Burgerzaal van het Stadhuis en het orgel in Concertgebouw de Doelen voert hij jaarlijks zo’n twintig nieuwe programma’s uit. Als klavecinist, organist en harmoniumspeler treedt hij regelmatig op als solist en in ensemble verband met musici van het RPhO, het New Trombone Collective en de Stadsblazers van Rotterdam. Daarnaast is Geert Bierling ook op orgel en harmonium actief als begeleider van klassieke zwijgende films.

Het concert op 22 juli begint om 20.15 uur.
Parkeren is mogelijk op het Kerkplein. De toegangsprijs bedraagt € 8,-. .
Voor verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl

Meer uit de Agenda Harderwijk