Ga los op slagwerk en ‘Play the Beat’!

Iedereen tussen de 12 en 100 jaar die lekker los willen gaan op slagwerk heeft nu de kans! Vanaf maandag 16 april organiseert Cultuurkust in nauwe samenwerking met Crescendo Harderwijk het Slagwerk spektakel ’Play the Beat’.

Samen met de muzikanten van Crescendo Harderwijk speel je op diverse percussie instrumenten.

Het doel is om binnen 10 weken een korte show neer te zetten waarbij de beroemde slagers uit Kampen hun vingers zullen aflikken. Voor iedereen wordt een passende rol gecreëerd dus ook als je nog nooit slagwerk hebt gespeeld kan je meedoen.
De lessen worden gegeven in Estrado. Docent is de enthousiaste Esli Kalkman (1994) die al sinds zijn derde melodisch slagwerk speelt. Esli heeft het conservatorium afgerond en bewust gekozen om docent te worden;
 
‘Mijn enthousiasme voor de muziek heb ik al vanaf kleins af aan. Ik riep op mijn elfde al dat ik het conservatorium wilde doen. Maar mijn voorliefde voor het lesgeven kwam op het conservatorium. Toen heb ik de bewuste keuze gemaakt om Docent Muziek te worden. Ik ben gespecialiseerd in het lesgeven en het spelen op marimba. Dat is mijn 'grote liefde' en dat doe ik ook ontzettend graag. Maar ik ben vrij breed inzetbaar: als docent op al het slagwerk (waaronder djembé en darbuka), drums en piano, als dirigent voor slagwerkgroepen en koren en als componist/arrangeur’.
 
‘Het leukste aan lesgeven vind ik het moment dat een leerling ondervindt dat hij/zij meer kan dan verwacht. Ik daag leerlingen graag uit: zij stoeien soms met wat zij moeten doen, maar wanneer het dan uiteindelijk lukt dan geeft het mij heel veel voldoening. Het is mooi om te zien dat het hen toch gelukt is en dat ze trots zijn op wat zij hebben bereikt’.