Met de Coimbra fado voeren deze muzikanten u mee met de emotie van hun Portugese liederen en muziek.

De Lissabon-stijl is het meest populair, terwijl Coimbra de meer verfijnde stijl is.

Eén van de verschillen is dat in Lissabon fado altijd gezongen wordt door een vrouwlijke of mannelijke solist en in Coimbra uitsluitend door een man of door groepen van mannelijke studenten.Beide worden begeleid door twee gitaristen, waarvan één de melodie speelt op een twaalf-snarige Portugese gitaar en de andere zorgt voor het ritme op de zes-snarige viola de fado.

In Coimbra vinden we gewoonlijk de droevige stijl, maar met verschillende motivaties en ook gebaseerd op middeleeuwse liederen, genaamd trovas. De studenten van Coimbra, die vanuit Lissabon, Porto en Brazilie arriveerden, namen hun gitaren en melodien mee en de nieuwe speelstijl werd geboren. Deze werd gebruikt om hun geliefden te imponeren, ze speelden de hele nacht lang en zongen over hun angst hen niet te bezitten. Maar ook hun ontevredenheid over het besef dat zij hun studentenleven ooit moesten achterlaten. En zo werd het de officiële muziek voor de afscheidsliedjes van elk jaar. 

JOÃO FARINHA werd geboren in Coimbra - Portugal in 1976 .Zijn familie heeft altijd een speciale band gehad met fado, daarnaast is zijn vader ook fadozanger. Hij is opgegroeid tussen sommige van de meest belangrijke fado persoonlijkheden in Coimbra. In 1997 werd hij lid van Coimbra 's University Male Choir als 1e tenor solist. In oktober van 1998, richtte hij de fadogroep "Aeminium" op en toerde jarenlang door Portugal en door meer dan 30 landen wereldwijd .Hij sloot zich aan bij tal van muzikale projecten met enkele van de beste vertolkers van het genre en zijn discografie omvat verscheidene albums.

LUÍS BARROSO werd geboren in Lissabon in 1974 en is nog heel jong wanneer hij les krijgt in het bespelen van de Portugese gitaar van de meester Armenio de Melo. In 1998 begint hij het onderwijzen van het instrument op de muziekscholen van Tuna Academica en de fado afdeling van de Universiteit van de Coimbra.In 2011 opent hij de school van de fado en de Portugese gitaar "Fado ao Centro", waar hij momenteel speelt en onderwijst. In 2001 nam hij de CD "Verdes Anos" op. Al bijna 20 jaar, treedt Luís op in Portugal en in meer dan 30 andere landen over de hele wereld.

LUÍS SANTOS werd geboren in Coimbra in 1966 en groeide op met de klassieke gitaar. Op de leeftijd van 12 jaar had hij uitgebreide kennis van muziek en gaf zelfs privéles. Op de leeftijd van 18 jaar gaf hij les bij tal van culturele verenigingen in de stad. Tijdens de jaren 80 en 90 was hij lid van de belangrijkste fadogroep van Coimbra, genaamd "Praxis Nova" en speelde fado in heel Portugal en over heel de wereld. In de loop der jaren heeft hij ook deelgenomen aan verschillende muzikale projecten resulterend in diverse CD’s en DVD’s. In Coimbra is hij één van de bekendste vertolkers van de fado op de "viola de fado" (begeleidings gitaar).

http://www.catharinakapel.nl/events.php?page=561