Bloemschikken is echt iets anders dan een bos bloemen, al dan niet uit eigen tuin, leuk in een vaas zetten. Dat lukt de meesten van ons nog wel, maar er is zoveel meer dat met bloemen en niet te vergeten groen, kan worden gedaan.

In januari start een korte cursus bloemschikken, waarin u de basistechnieken kunt leren onder de bezielende leiding van Jaap Vlijm.


Het gaat allemaal stap voor stap, dus iedereen kan echt meedoen om de fijne kneepjes van het vak te leren. Ook gevorderden zijn welkom: ze krijgen een aangepast programma.

Naar de lessen neemt u zelf mee: een scherp (aardappel)mesje, draadtangetje, snoeischaar en wat bladmateriaal zoals klimopblad en coniferengroen. Vanaf de tweede les neemt u zelf ook de bloemen mee die u wilt verwerken.

De cursus wordt gegeven in de Kiekmure op de volgende woensdagavonden:   28 februari en 14 maart. Aanvang 20.00 uur.

De kosten bedragen € 45,- voor leden van Groei&Bloei en € 55,- voor niet-leden.

Meer informatie staat op de website: www.harderwijk.groei.nl. Via deze site kunt u zich ook aanmelden met het aanmeldingsformulier t/m 7 januari.

Aanmelden kan ook bij Henriëtte Koekoek, tel 0341-415257, of via email: info@harderwijk.groei.nl, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en of u lid bent van Groei&Bloei.

De cursus gaat door onder voorbehoud van voldoende deelname.