Op zaterdag 12 oktober zal de atletiekvereniging Athlos het winterseizoen voor de 55ste keer openen met de Athlos cross. Dit jaar met in de middag nieuwe uitdagende onderdeel: nationaal kampioenschap estafette cross.

Estafettecross

Vanaf de pupillen hopen wij met een estafette-cross een nieuw onderdeel te introduceren wat in België al jaren een groot succes is. Door teams te maken van 3 deelnemers zal er in estafette vorm (Pupillen 3x 1000 m vanaf D junioren 3 x 2500 m) gelopen worden. De teams mogen van verschillende leeftijden zijn en gemengd.De rondes van 1000m en 2500 m gaan door het bos. De wissels zullen bij de start/finish zijn in een wisselvak waar het estafettestokje wordt overgedragen aan de volgende loper uit het eigen team.Hierdoor zal het ook voor het publiek een mooi schouwspel zijn om de wissels te zien en de wedstrijd te volgen.Tevens zullen we hier de bedrijven in en rond Harderwijk voor uitnodigen om aan deel te nemen. 

Programma nationaal kampioenschap estafette cross

Inschrijven kan via deze link

Run-bike-run

De dag zal, net als eerdere jaren, beginnen met een run-bike-run voor atleten die naast lopen ook op de fiets de snelheid erin kunnen houden. De Athlos Run-Bike-Run is een 100% off-road duatlon met een Run van 2,5 km, Bike van 12 km en weer een Run van 2,5 km.Het parcours loopt door de Harderwijker bossen en bestaat vooral uit bospaden en enkele kleine heuvels. Een ideaal parcours voor de beginnende duatleet om ervaring op te doen. Voor ervaren atleten is het een mooie wedstrijd om de vorm aan te scherpen.Let op: het dragen van een helm is verplicht en deelname vanaf 12 jaar.

Beekhuizerzandwandeltochten

Athlos heeft ook een groeiend aantal leden bij de wandelgroepen en de Nordic walking groepen. Om van deze Athlos cross een evenement te maken voor al onze leden, zullen er ook wandeltochten zijn.Vanzelfsprekend geldt voor alle onderdelen dat elke beoefenaar van de atletiek- en wandelsport welkom is om mee te doen. Of dit nu is in verenigingsverband, als KNAU-lid is of niet. Recreant of wedstrijd-atleet; wij hopen met dit programma voor ieder wat wils aan te bieden.

7 km Route / Kaart / GPX file

12,5 km Route / Kaart / GPX file

Inschrijven voor alle onderdelen kan via www.inschrijven.nl

Meer uit de Agenda Harderwijk